Berichten

Corrigeren naar wat ik wilde “zien”

Tijdens een fietstochtje zag ik een pas gemaaide akker met mooi zichtbare richels, weglopend van mijn standpunt. Bij thuiskomst bleek deze foto niet helemaal wat ik had willen zien. De foto die ik uiteindelijk op mijn Flickr-account plaatste is dat wel.

Mijn uiteindelijke resultaat (klik op de foto voor de versie op Flickr)

Hieronder beschrijf ik hoe ik daar toch ben uitgekomen

Lees verder “Corrigeren naar wat ik wilde “zien””

Museum Voorlinden, Antony Gormley

De inspirerende, fascinerende kunst van Antony Gormley, tot eind september in museum Voorlinden, nodigt uit tot fotograferen. Hieronder een paar foto’s die ik vorige week maakte.

Een paar van zijn kunstwerken zijn moeilijker in een foto te vatten. Zo is er een zaal, waarin het werk bestaat uit niet meer dan twee dunne metalen strips die dwars door de ruimte zijn gespannen. Het kunstwerk wordt pas fascinerend als je je door die ruimte beweegt. Met een foto kon ik dat niet in beeld brengen.

Lees verder “Museum Voorlinden, Antony Gormley”

De Nollen

Vlak naast station Den Helder zuid, vind je een intrigerend open lucht museum met sculpturen van Rudy van de Wint: het Project De Nollen. Op 4 augustus 2022 bezochten wij dit museum.

Je kunt deze tentoonstelling alleen in een door een gids begeleide rondleiding bezoeken. Daardoor kom je heel wat te weten over de achtergrond en de manier van denken en werken van de kunstenaar Rudy van de Wint. Nadeel is dat je als fotograaf wat minder vrijheid hebt om rond te lopen en de kunstwerken uit veel verschillende standpunten te benaderen.

Lees verder “De Nollen”

Spelen met G’mic

Recent heb ik een set “filters” op internet gevonden die in open source zijn ontwikkeld en relatief eenvoudig vanuit Gimp kunnen worden aangeroepen: G’mic.

G’mic omvat een zeer grote verzameling filters. Velen daarvan zijn wat mij betreft over the top. Sommigen zijn zeer bruikbaar in mijn fotografie.

Hieronder vind je een paar resultaten van mijn eerste pogingen om met deze set filters te spelen. De foto waarmee ik aan de slag ben gegaan is een winterlandschapje in het Kromme Rijn gebied in sterk tegenlicht.

Lees verder “Spelen met G’mic”