Mijn onderwerpen

Ik ben geen alles-eter. Ik heb moeite mijn camera te richten op mensen, die daar niet om hebben gevraagd. Ik maak daarom erg weinig portretten. Eigenlijk alleen van familie en vrienden. Die portretten zul je niet op deze site vinden.

Een aantal voorbeelden van onderwerpen de foto’s zoals ik die wél maak en op Flickr publiceer, vind je – per onderwerp-categorie – in een reeks albums op Flickr:

Een voorbeeldToelichtingAlbums op Flickr
Vanaf het begin van mijn fotografische hobby ben ik geïnteresseerd in lijnen en vlakken, zoals die in veelal moderne architectuur worden toegepast.Architectuur
Ik maak graag landschapsfoto's. Daarbij ben ik vooral geboeid door kleur en vorm en vaak lijn.
Landschappen
Bijzondere plaatsen leveren bijzondere foto's. Ik probeer altijd mooie foto's van bijzondere plaatsen te maken en niet alleen foto's van mooie bijzondere plaatsen.
Mensen komen niet vaak in mijn foto's voor. en als ze (per ongeluk) wel in mijn foto's voorkomen, probeer ik ze in de fotobewerking te verwijderen.
Bijzondere plaatsen
Ergens in de jaren 60 ben ik begonnen met wat serieuzer te fotograferen, uiteraard analoog. Digitaal bestond nog niet. In mijn eigen donkere kamer maakte ik afdrukken in grotere formaten (tot zo'n 30 x 40 cm).
Een aantal van die foto's heb ik inmiddels gedigitaliseerd en in dit album bij elkaar gebracht.
Zwart-wit