Curriculum Vitae

Korte levensloop

Oorkonde ter gelegenheid van de Nobelprijs voor de Vrede aan IPCC in 2007

Na opgeleid te zijn als experimenteel natuurkundige (Universiteit Leiden, 1967 – 1978), uitlopend op een promotie over het mechanisme van de fotosynthese, ben ik vele jaren werkzaam geweest in het vakgebied milieu en duurzaamheid (1979 – 2013), eerst bij de universiteit Groningen, later bij TNO. Details daarover zijn te vinden in mijn ResearchGate– en in mijn Orcid-profiel

Mijn werk heeft zich altijd op de grens tussen verschillende wetenschaps- en toepassingsgebieden bewogen. Die grens tussen essentieel verschillende vakgebieden heeft mij altijd gefascineerd.

Ik heb onder andere mijn bescheiden bijdrage geleverd aan het werk van IPCC waarvoor in 2007 de Nobelprijs voor de Vrede werd toegekend.

Ook heb ik jarenlang bijgedragen aan de processen rondom de verplichte jaarlijkse nationale rapportages aan het klimaatverdrag (UNFCCC). Dat werk voor IPCC en UNFCCC heeft ervoor gezorgd dat ik heel veel landen en steden heb bezocht. Helaas had ik in die tijd weinig tijd voor fotografie.

Een paar jaar na mijn pensionering is mijn inbreng in het vakgebied beperkt tot een enkele blog zo nu en dan en deelname aan discussies op Twitter.