Wie ik ben

Korte levensloop

Oorkonde ter gelegenheid van de Nobelprijs voor de Vrede aan IPCC in 2007

Na opgeleid te zijn als experimenteel natuurkundige (Universiteit Leiden, 1967 – 1978), uitlopend op een promotie over het mechanisme van de fotosynthese, ben ik vele jaren werkzaam geweest in het vakgebied milieu en duurzaamheid (1979 – 2013), eerst bij de universiteit Groningen, later bij TNO. Details daarover, waaronder mijn wetenschappelijke publicaties, zijn te vinden in mijn ResearchGate– en in mijn Orcid-profiel.

Mijn werk heeft zich altijd op de grens tussen verschillende wetenschaps- en toepassingsgebieden bewogen. Die grens tussen essentieel verschillende vakgebieden heeft mij altijd gefascineerd.

Ik heb onder andere mijn bescheiden bijdrage geleverd aan het werk van IPCC waarvoor in 2007 de Nobelprijs voor de Vrede werd toegekend.

Ook heb ik jarenlang bijgedragen aan de processen rondom de verplichte jaarlijkse nationale rapportages aan het klimaatverdrag (UNFCCC). Dat werk voor IPCC en UNFCCC heeft ervoor gezorgd dat ik heel veel landen en steden heb bezocht. Helaas had ik in die tijd weinig tijd voor fotografie.

Sinds mei 2013 ben ik met pensioen.

Mijn hobby: fotografie

Analoog werk

Verbindingsgang in de Messegelände, Düsseldorf

Al op de middelbare school begon ik te experimenteren met fotografie via in eerste instantie de donkere kamer op school en vanaf ongeveer 1965 een eigen donkere kamer. Ook tijdens mijn studententijd was ik actief binnen de studentenvereniging.

Van dat vroege werk is, behalve wat familiefoto’s in oude albums niet veel meer over. Ik heb nog wel een aantal oude grote afdrukken. Sommige daarvan heb ik gedigitaliseerd en in een Flickr-album samengebracht.

Digitale fotografie

Sinds ongeveer 2007 fotografeer ik digitaal, maar pas sinds mijn pensioen in 2013 doe ik wat meer dan kiekjes van familie en vakanties. Ik verzamel die foto’s voor een deel in mijn portfolio op Flickr.

Op deze site wil ik wat meer vertellen over mijn fotografie. Daarnaast houd ik op onregelmatige momenten een blog bij. Mijn blogberichten vind je hier.