Analoge zwart-wit foto’s

Vanaf eind jaren 60 van de vorige eeuw tot begin jaren 90 heb ik een redelijk toegeruste donkere kamer gehad. Vanaf ergens midden jaren 70 werden mijn foto’s sterk beïnvlod door het lidmaatschap van amateurfotografenverenigingen, eerst in Leiden (LAFV) en later in Haren (Groningen).

[FAG id=905]

Een aantal oude afdrukken (ongeveer 30 x 40 cm) van die foto’s heb ik recent gedigitaliseerd door ze simpelweg met mijn digitale camera te fotograferen en ze vervolgens zo goed mogelijk terug te brengen in de kwaliteit die ze in mijn herinnering destijds hadden. Dat betekende in sommige gevallen het contrast wat aanpassen en hier en daar een beschadiging retoucheren. de resultaten van die actie vind je in het boven aangegeven Flickr-album.


Eén gedachte over “Analoge zwart-wit foto’s”

  1. Ik heb genoten van je foto’s en de uitleg daarbij, alhoewel e.e.a. voor mij vaak te technisch is. Maar het is erg mooi om te zien en wat fijn dat je zo met deze hobby (weer) bezig kunt zijn.
    Veel succes verder en hartelijke groet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *