Site Overlay

Spelen met G’mic

Recent heb ik een set “filters” op internet gevonden die in open source zijn ontwikkeld en relatief eenvoudig vanuit Gimp kunnen worden aangeroepen: G’mic.

G’mic omvat een zeer grote verzameling filters. Velen daarvan zijn wat mij betreft over the top. Sommigen zijn zeer bruikbaar in mijn fotografie.

Hieronder vind je een paar resultaten van mijn eerste pogingen om met deze set filters te spelen. De foto waarmee ik aan de slag ben gegaan is een winterlandschapje in het Kromme Rijn gebied in sterk tegenlicht.

Het is zeker leuk speelgoed, maar of ik het veel zal toepassen is zeer de vraag.

Hieronder een viertal aanpassingen. In alle gevallen zijn de standaardinstellingen van de filters gebruikt. Veel filters hebben soms een groot aantal instelmogelijkheden, te bedienen met schuifbalkjes.

Filter naamWat vind ik er van
Illustration lookDe details van de foto worden verminderd en de kleuren worden wat vereenvoudigd.
Comic bookEen wat sterkere vereenvoudiging en in de standaardinstellingen ook een sterkere kleur.
Dream smoothingJe krijgt inderdaad een wat dromerig beeld. De oorspronkelijke foto is nog wel te herkennen.
Pencil PortraitVoor een landschapje als dit niet erg geschikt.

Ik ga vast nog wel meer spelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *