Bokeh

De opdracht voor oktober binnen de werkgroep Mixed Focus was “Bokeh”. Ik heb besloten om voor dat onderwerp wat te spelen met de instelling van het diafragma. Hieronder zie je het resultaat van zo’n experimentje: met steeds scherpgesteld op het grote tandwiel heb ik een reeks foto’s gemaakt met steeds een groter diafragma. Ongeveer een halve meter onder dat tandwiel lagen een aantal rode k’nex-stukjes die ik onscherp in beeld het bokeh wilde laten representeren.

“contactvel”

Het blijkt dat toch met een redelijk klein diafragma kan worden gebruikt. Het plaatje wat ik uiteindelijk gemaakt heb is gemaakt bij diafragma f/13. Zie het overzicht hieronder.

In de galerij hieronder zie je twee plaatjes die ik al spelendm et de k’nex van mijn jongste zoon, zoals boven beschreven heb gemaakt. Daaronder twee meer traditionele pogingen tot een bokeh-foto (bloemetje tegen de aanwezige achtergrond), gemaakt tijdens mijn recent verblijf op Ameland en helemaal onderaan een plaatje wat ik al in april in de werkgroep heb laten zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *