De “hubs” van Do Ho Suh in museum Voorlinden

In museum Voorlinden in Wassenaar is tot eind september een tentoonstelling van de Koreaans-Amerikaanse kunstenaar Do Ho Suh te zien. Deze kunstenaar heeft onder andere een gedetailleerde kopie gemaakt van een aantal (delen van) zijn verschillende woonhuizen in roestvrijstalen staven en heel dun polyester doek. Dat levert een fascinerend kunstwerk op, waar je als bezoeker doorheen kunt en mag lopen. Een kleurrijk en verrassend kunstwerk!

De verschillende huizen waar Do Ho Suh gewoond heeft zijn in verschillende kleuren polyester opgebouwd en aan elkaar geschakeld. De huizen stonden in Londen, Berlijn en Seoul. In totaal zijn het acht verschillende “hubs”, knooppunten waarin als in een imaginaire reis herinneringen aan elkaar worden geknoopt, aldus de toelichting bij het kunstwerk.

Door de drukte was het niet goed mogelijk om mooie overzichtsfoto’s te maken, maar de details in de verschillende delen zijn fascinerend genoeg. Hieronder zie je een aantal van die details.

In een andere zaal hangt een levensgrote, zwevende rode trap aan een groot rood vlak, met een balustrade boven dat rode vlak. Ook hier is het een precieze kopie van een trap in een van de huizen waar de de kunstenaar heeft gewoond.

Deze tentoonstelling was zeer de moeite waard. en als je gaat: neem je camera mee.

3 gedachten over “De “hubs” van Do Ho Suh in museum Voorlinden”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *