Elfia 2019

Lid zijn van een fotoclub helpt je ook om foto’s te gaan maken die je normaliter niet zou maken. Een subgroepje van de Fotoclub Bilthoven, Mixed Focus genaamd geeft zichzelf regelmatig een opdracht, die in veel gevallen niet op het vlak van de fotografische voorkeur van al de groepsleden ligt.

Zo hadden we voor april 2019 gekozen voor foto’s te maken op de phantasy-happening op Slot de Haar op 13 april 2019. Dat betekent mensen fotograferen, niet helemaal mijn ding. Toch ben ik enthousiast aan de gang gegaan en redelijk tevreden met mijn resultaten. Zie hieronder.

De problemen voor zo’n dagje fotograferen zijn vooral de enorme drukte, waardoor ik het moeilijk vond om een rustige achtergrond bij de foto’s te vinden. Soms ging dat goed door de keuze van diafragma en brandpuntafstand (foto 1: 250 mm, f/6.3, 1/250 sec) en soms moest ik, ondanks de lange brandpuntafstand en het diafragma nog ingrijpen (foto4: achtergrond was té kleurig en rommelig, daarom aangepast).

Op foto 3 was het gezicht van de linker dame té donker en dat van de rechter dame té licht. Daarom is de belichting aangepast. Het “meisje met de parel” (foto 2) droeg haar eigen lijst mee. Door een schaduw aan te brengen, komt de lijst los van de wit-gemaakte achtergrond.

https://fotoclubbilthoven.nl/?p=1830
Op de website van Fotoclub Bilthoven vind je enkele op die dag gemaakte foto’s van andere leden van de werkgroep Mixed Focus.

2 gedachten over “Elfia 2019”

 1. Beste Tinus, leuk om je beschrijving van ELFIA en de opdrachten die de werkgroep geeft die niet ieders voorkeur zijn, te lezen.
  Vraag, mag ik het portret in de zwarte cape op mijn instagram account zetten waarbij ik je naam als fotograaf noem ?

  1. Ik heb geen probleem als je een link naar deze foto of naar dit bericht ergens anders plaatst.
   Een kopie van de foto op een account dat niet aan mij is gekoppeld vind ik niet fijn.
   Als je deze (of een andere) foto in een (digitale) publicatie wil gebruiken, dan zie ik graag tevoren wat voor publicatie dat is.

   Zie ook de copyright info onder aan iedere pagina op deze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *