Een dagje fotograferen op de Tweede Maasvlakte

Een dagje fotograferen op de Tweede Maasvlakte

Een dagje met een of een paar andere amateurfotografen erop uit trekken om ergens wat foto’s te gaan maken, is leuk en levert meestal ook wel enkele foto’s op waar ik trots op kan zijn.

Zo maakte ik op 23 mei met Monica een tripje naar de Tweede Maasvlakte. Ik was daar nog nooit geweest. De omgeving van de Tweede Maasvlakte was anders dan ik mij tevoren had voorgesteld: veel opener en leger dan ik verwachtte. Ja natuurlijk er zijn grote industriële complexen met indrukwekkend uitziende, van veel buizen en pijpen voorziene installaties en hele grote kranen op gigantische container-overslagbedrijven. Maar de indruk die je krijgt is toch vooral een leeg gebied met grote tussenruimten tussen de bedrijven en, uiteraard, grote waterpartijen met hier en daar een schip.

Het weer was prima, zij het wat heiig. Op mijn eerste foto’s, deze dag, probeerde ik de eerste indruk van een leeg terrein met ver weg industrie te pakken door een foto van een bloeiende plant met op de achtergrond onscherp de kranen van een containeroverslag (de foto hierboven). De kranen in deze foto zijn in werkelijkheid overigens een stuk blauwer dan hier weergegeven. Dat trok naar mijn mening té veel aandacht. Daarom heb ik de verzadiging lokaal wat teruggebracht.

Inmiddels heb ik nog een paar foto’s uitgewerkt, vooral van grote roestige onderdelen van zandzuigers. Je vindt die foto’s in een Flickr-album. De komende tijd zal ik daar nog een paar foto’s aan toevoegen. Mijn ‘digitale negatieven’ moeten nog worden uitgewerkt tot mijn uiteindelijke foto’s zoals hier kort beschreven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *